Göynük Gezilecek Yerler | Bolu | Zafer Kulesi
Bolu ilinde Abant, Yedigöller, Sünnet Gölü ve Mudurnu ‘dan sonra en son durağımız Göynük oldu. Mimari yapısıyla Mudurnu’ya benzese de burayı daha çok beğendiğimizi söylemek isterim. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmed’in hocalarından Akşemseddin hazretlerininde türbesi burada bulunuyor.1389 yılında Şam’da doğan Akşemseddin, Ankara’da Hacı Bayram Veli’nin yanında aldığı eğitimden sonra Beypazarı’na yerleşti. Oradan iskilip’e son olarak Bolu’nun Göynük ilçesine yerleşmiş. Kim bilir belki de Göynük sakinliğini ve dinginliğini Akşemseddin Hazretlerinden almıştır.

Göynük’e Nasıl Gidilir
İstanbul ile Göynük arası yaklaşık 220 km bu yol yaklaşık 3 saat sürüyor. Biz Abant ve Mudurnu’dan sonra buraya uğradık size de aynısını yapmanız tavsiye ederim.
Göynük Gezilecek Yerler
Küçük ve mütevazi bir ilçe olan Göynük gerek insanları gerekse tarihi güzelliği ile sizleri içine çekecektir. Fotoğraf severler içinde çok harika fotoğraflar çekme imkanı sunuyor.
Akşemseddin Hazretleri Türbesi
Burada ilk olarak bizi karşılayan yer Akşemseddin Türbesi oldu. Şehir dışından gelip buraya gelenlerin sayısı oldukça fazlaydı. Türbe içerisinde Akşemseddin Hazretlerinin sandukasının yanında oğulları Sadullah Çelebi ve Emrullah Çelebinin de sandukaları bulunuyor. Türbe dışında yine Akşemseddin Hazretlerinin diğer çocuklarının da kabirlerinin de bulunduğunu söylemek isterim.
Göynük denilince akla ilk gelen isim Akşemseddin , buraya gittiniz de Akşemseddin hazretlerinin huzuruna çıkmayı , onun ve çocuklarının ruhlarına fatiha okumayı ihmal etmeyin.
Göynük Zafer Kulesi
Geldik gezimiz boyunca benim en sevdiğim yere yani Zafer Kulesine. Belki de Zafer Kulesinin güzelliğinden ziyade burayı sevmenin en büyük sebebi tüm Göynük’ü tepeden görebilmeniz ve ayaklarınızın altına serilen muhteşem manzara. Fotoğrafseverleri buranın atmosferi heyecanlandıracaktır.
Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda Kaymakam Hurşit Bey tarafından yaptırılan bu yapı İlçenin en büyük sembolü olarak kabul ediliyor.3 katlı ahşap bir yapı olan Zafer kulesine çıkarken doğal olarak biraz yorulacaksınız ancak bu yorgunluğun sonunda güzel bir manzara sizleri bekliyor. Bir parantezde Kulenin hemen karşısında bulunan kulekahveevi isimli mekana olacak çalışanlar gayet güler yüzlüydü. Buranın Balkonunda kahvenizi yudumlarken kuleyi arkanıza alıp güzel kareler yakalayabilirsiniz.
Göynük Çarşı
Evleri ve mimarı yapısıyla Safranbolu’ya benzerliği ile dikkat çeken Göynük’te Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda gezintiye çıkabilirsiniz. Aynı şekilde sokak aralarında sıklıkla hediyelik eşya dükkanları ve kafelere rastlayabilirsiniz. Safranbolu’dan en büyük farkı kalabalığın az ve huzurun bol olması.
Göynük’te Gezilecek Diğer Yerler
-Gazi Süleyman Paşa Cami ve Hamamı
Akşemseddin Hz. Türbesinin hemen yakınında 1330’lu yıllarda Gazi Süleyman Paşa tarafından yaptırılan Cami ve Hamamı Kadınlar ve Erkekler olmak üzere iki bölümden oluşuyor.
-Gürcüler Konağı Müzesi
-Çınarlar Köprüsü ve Anıt Ağaç

– Ömer Sikkin Hazretleri Türbesi
Konaklar
– Akşemsettinoğlu Konağı
– Postacılar Konağı
– Müderrisler Konağı
Böylece Göynük Gezimizi de bitirmiş olduk. Bir sonraki gezimizde görüşmek dileğiyle.
instagram hesabımızı ziyaret etmeyi unutmayın. https://www.instagram.com/geziyourumcom
Geri bildirim: Sünnet Gölü | Bolu |Nasıl Gidilir? | Gezilecek Yerler | Geziyourum